GEUREN EN KLEUREN

Als de bollenvelden zijn uitgebloeid kunt u genieten van de speciaal uitgezette ‘Rododendron wandelroute’. Deze route voert u langs vele rododendrons in de omgeving van Heelsum. In de bloeitijd(ca. mei en juni) geven ze een werkelijk prachtige aanblik. In deze wandelroute treft u de hoogtepunten zoals bijvoorbeeld de bloeiende oprijlaan van het landgoed Duno en de vele grote rododendrons in diverse kleuren. Een wandeling die vooral in de bloeitijd van deze kleurrijke heesters een bijzondere ervaring is.

WANDELEN OVER ECODUCT

Deze route brengt u onder andere langs een historisch kerkje in Heelsum, papierfabriek Schut, de Heelsumse beek, de landingsterreinen van de Parachutisten 1944 en het oorlogsmonument.

RONDJE VELUWEZOOM

Vanaf het startpunt Rehoboth brengt deze fietsroute u langs monumenten, kasteeltuinen en het natuurgebied de Blauwe Kamer en via veerpontjes ook Landgoed Duno en Kasteel Doorwerth.

LANGS EEN RIJK VERLEDEN

Deze wandelroute brengt u lans Kasteel Doorwerth, boerderij De Boersberg, oorlogsmonument, een uitkijktoren op de stuwwalhelling en biedt een prachtig uitzicht over de Betuwe. U krijgt uitleg over de archeologische en historische betekenis van de directe omgeving.

LANGS ZES DORPEN

Vanaf het startpunt Rehoboth brengt deze fietsroute u langs kerken, jachtmuseum, Airborne Museum ‘Hartenstein’ en begraafplaats, landgoed Mariëndaal, Papendal en de Keijenbergsebossen.